Home » Nieuws » Häcker eerste keukenfabrikant die klimaatneutraal produceert

Häcker eerste keukenfabrikant die klimaatneutraal produceert

"De uitdagingen op het gebied van klimaatverandering, biodiversiteit en hulpbronnen zijn urgent en gaan ons allemaal aan", aldus Jochen Finkemeier, Directeur-aandeelhouder van keukenproducent Häcker. Om die reden wordt er door Häcker, onze keukenpartner, veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zij zetten zich al langere tijd in voor duurzame toepassingen in hun producten, maar ook binnen de onderneming én op sociaal gebied. Häcker is zelfs de eerste keukenfabrikant wiens hele productportfolio klimaatneutraal is! Met 124 jaar ervaring, meer dan 223.500 m2 productieruimte en een productie van 1.000 keukens per dag is Häcker klaar voor de toekomst én de juiste keukenpartner voor Gennu!

Duurzame en moderne keukens

Häcker ontwikkelt duurzame keukens, volledig afgestemd op ‘healthy living’. De inbouwkeukens zijn vraag- en toekomstgericht en voldoen aan hun eigen hoge duurzaamheidscriteria. Häcker keukens zijn klimaatneutraal, energiezuinig en gecertificeerd voor een duurzame levensstijl. Zo zijn de gebruikte lakken op waterbasis. De lakken zijn daarom milieuvriendelijk en hebben een positieve invloed op de levensduur van het hout. Bovendien hebben de meeste gelakte laminaatfronten een hoog recyclinggehalte. Deze duurzame toepassingen leveren naast voordelen voor de natuur, ook voordelen voor de consument. Want de oppervlakken zijn slijtvast en gaan enorm lang mee.

Houtmaterialen worden door Häcker zorgvuldig geselecteerd, voldoen aan strenge emissierichtlijnen en hebben een verlaagd formaldehydegehalte, zo creëren zij een schone binnenlucht voor onze klanten en een beter milieu!

Milieubescherming van natuurlijke hulpbronnen

Häcker staat naast de duurzaamheid van hun producten ook bekend om hun ecologisch actieve onderneming, doordat zij duurzaam gebruik maken van grondstoffen en hulpbronnen. Zo wordt hun gebouw zeer zuinig en milieuvriendelijk verwarmd, vanuit eigen opgewekte groene stroom. Ook binnen hun bedrijf zorgen ze voor een veilige en milieuvriendelijke werkomgeving door het bieden van gezonde producten, gedigitaliseerde bedrijfsprocessen en stimulering van persoonlijke ontwikkeling.

Duurzame toekomst voor de toekomstige generaties

Häcker zet zich in voor de leefsituatie van de mens, dier en plant, door het opzetten van verschillende sociale en ecologische projecten. Zo zetten ze zich intensief in voor het behoud van bijen en insecten in de regio. Ook ondersteunen ze veel maatschappelijke projecten, zoals een onderwijsproject in Sierra Leone, sportbeoefening in de regio en planten ze bomen. Häcker werkt mee aan de CO2-reductie door zoveel mogelijk van hun producten regionaal in te kopen. Daarnaast gebruikt Häcker in hun distributielogistiek de trein in plaats van de vrachtwagen, zo vermijden ze lege ritten en ontlasten ze chauffeurs. Dit bespaart tijd en vermindert de CO2-uitstoot.

Wenst u meer informatie over de duurzame maatregelen van onze keukenfabrikant Häcker? Neem dan een kijkje op de website van Häcker of neem contact op met één van onze accountmanagers.

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen? Schrijf uzelf in voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief