Home » Duurzame keukens

Duurzame keukens

Gennu en haar partners werken uitsluitend met producten van producenten die binnen hun specialisme dagdagelijks met hun Sustainable Development Goals bezig zijn en op enigerlei vorm door een daarvoor bevoegde instantie (periodiek) geauditeerd worden. Zo wordt u gewaarborgd van hetgeen we voor staan en zijn we flexibel waarin we zonder enige beperkingen, bijvoorbeeld door eigen productieomgevingen, de perfecte match kunnen bieden.

Duurzame keukens van Häcker Küchen

Onze Duitse keukenfabrikant Häcker Küchen, producent van Systemat en concept130 keukens, voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid. Zo is Häcker de eerste keukenproducent die alle producten vanaf de grondstof tot en met de levering 100% klimaatneutraal produceert. Het merk gebruikt bovendien alleen houtmaterialen met een sterk verlaagd formaldehydegehalte, wat bijdraagt aan een beter binnenhuisklimaat en verbetering van de levenskwaliteit van de consument. Onze gezondheid is immers ons grootste bezit.

Green your kitchen

Dat duurzaamheid en milieuvriendelijkheid bij ons hoog in het vaandel staat, is onder andere terug te zien in onze verschillende certificeringen en het afgestemde assortiment. Daarnaast ondersteunen wij het verantwoord bosbeheer door ons aan te sluiten bij Trees for All. Door dit project te ondersteunen, bieden we een helpende hand in het reduceren van de CO2-uitstoot. Bovendien letten wij erop dat onze leveranciers vanuit dezelfde vriendelijke waarden ondernemen en FSC- en/of PEFC-gecertificeerd zijn. Meer over ons Green Your Kitchen programma vindt u op deze pagina.

Duurzame werkbladen van Jetstone

Onze werkbladenproducent Jetstone is een vooraanstaand bedrijf in luxe werkbladen, waar zaken als milieu, gezondheid en duurzaamheid tevens hoog in het vaandel staan. Zo is het bedrijf onder andere sterk in een goed recycleproces. Afval en retourproducten die niet meer bruikbaar zijn, worden bijvoorbeeld hergebruikt in onder andere de wegenbouw. Tevens wordt er tijdens het productieproces alleen regenwater gebruikt, wat vervolgens weer wordt gerecycled.

Duurzame keukenapparatuur van diverse merken

Ook naar keukenapparatuur kijken we met dezelfde blik als naar keukenmeubelen en keukenbladen. Zo kan B/S/H (producent van onder andere Siemens) zich bijvoorbeeld scharen onder de producenten van keukenapparatuur die CO2-neutraal produceren. Tevens gaan we met Quooker voor een verantwoorde keuze. Zo retourneren we oude Quookers en vindt er waar mogelijk recovery plaats én besparen consumenten op water en energie.

Binnenhuisklimaat

Gennu gaat verder dan duurzaamheid te definiëren als een ontwikkeling die voorziet in de behoeften van de huidige generatie, zonder de behoeften van toekomstige generaties, zowel hier als in andere delen van de wereld, in gevaar te brengen (definitie van de VN-commissie Brundtland uit 1987). Gennu wenst ook een rol te spelen in de nadelige effecten die het verduurzamen met zich meebrengt. Zo biedt Gennu oplossingen ten opzichte van het binnenhuisklimaat aan waarin fijnstof binnen de nieuwbouw inmiddels buiten proportionele waarden een serieus probleem is. We bieden oplossingen waardoor zowel bestaande als nieuwe afzuigkappen gemodificeerd kunnen worden naar de hoogste kwaliteit in luchtreiniging waarbij zelfs de kleinste fijnstofdeeltjes (PM1,0<) worden afgevangen en virusdeeltjes, bacteriën en aerosolen worden geneutraliseerd. Dit met een gemiddelde levensduur van 12+ jaar waardoor er tussentijds geen sprake is van handeling en/of tussentijdse uitgaven.

Gennu maakt bewuste keuzes

Kortom, bij Gennu maken we bewuste keuzes! Wij werken duurzaam en milieuvriendelijk, waardoor onze gezamenlijke klanten plezierig kunnen wonen en gezond kunnen leven. Wilt u meer weten over hoe wij ons bezighouden met duurzaam ondernemen? Neem dan gerust contact met ons op.

Waarom Gennu?
  • De beste keukenoplossing voor iedere generatie
  • Toonaangevend in duurzaamheid
  • 110.000+ tevreden klanten
Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen? Schrijf uzelf in voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief