Home » Nieuws » Besparen met Quooker

Besparen met Quooker

Een moderne keuken heeft een Quooker. Of die keuken in een koop- of huurwoning staat maakt niet uit. Het afwerkingsniveau dat bewoners verwachten is immers hetzelfde. Een huurwoning met een Quooker is aantrekkelijk en wordt door de gebruikers als zeer positief ervaren, merken ook verhuurders op. Om die reden neemt het percentage van de kokendwaterkraan in de projectenmarkt snel toe.

Wanneer u overweegt Quookers te plaatsen in keukens op de projectenmarkt kunnen er tal van vragen rijzen. Welke Quooker kiest u voor uw huurders? Wat zijn de vaste en variabele kosten? Hoe zit het met het energieverbruik van een Quooker? Hoe zit het met de installatie, het onderhoud en de service?. Onze specialisten kunnen u op al deze vragen antwoord geven.

Transitie naar gasloos

Om te voldoen aan het klimaatakkoord van Parijs moeten alle huishoudens in 2050 aardgasloos zijn. Nieuwe projecten zullen niet meer op het gasnet aangesloten worden, maar ook bestaande woningen moeten over op een duurzame warmtevoorziening. Met het Quooker COMBI-reservoir is er een uitstekend alternatief beschikbaar voor een gasgestookte warmwatervoorziening in de keuken. Het reservoir mengt koud leidingwater met kokend water uit de Quooker, zodat niet alleen kokend water maar ook warm water altijd direct beschikbaar is. Het is daarom van belang in het bestek van de woning de koper de mogelijkheid te bieden om zonder extra kosten het Quooker-systeem op een eigen groep aan te sluiten.

Zuinig met energie

Een Quooker is de meest energiezuinige warmwatervoorziening voor de keuken. Wie meerdere keren per dag kokend water nodig heeft, verbruikt met een Quooker niet meer energie dan met een waterkoker. Met een Quooker COMBI-reservoir, dat naast kokend ook warm water levert, kun je zelfs energie bespáren. Het is de eerste boiler ter wereld met hoogvacuümisolatie en kreeg het Energielabel A niet voor niets: de COMBI heeft 50 procent minder energie nodig om het water op temperatuur te houden dan een keukenboiler. Het stand by-verbruik is maar 5 cent per dag.

Zuinig met water

Met een Quooker verbruiken uw huurders minder water. Ze tappen immers nooit méér kokend water dan ze nodig hebben. Dat is met een waterkoker wel anders. Als u voor het COMBI-reservoir kiest, dat ook warm water levert, bespaart u nog meer. Het warme water is er dan meteen en hoeft geen lange afstand door de waterleiding af te leggen, waardoor eerst het koude water moet wegstromen. Dat kan vele liters per dag schelen!

De Quooker bespaarcheck

Wanneer wordt getwijfeld of een Quooker wel voldoende voordelen oplevert, dan biedt de bespaarcheck van Quooker uitkomst. Met deze check wordt binnen een minuut bepaald hoeveel het desbetreffende huishouden verbruikt en hoeveel energie en water zij met een Quooker kraan kunnen besparen. Hierdoor kunnen zij direct zien wat het betekent voor de portemonnee!

Quooker COMBI en BENG berekening

De productie van warm tapwater neemt, door de transitie naar gasloos en de nieuwe BENG rekenmethode, 50% van de energiebehoefte voor haar rekening. Hoe kun je het energie verbruik voor het verwarmen van tapwater verminderen? In opdracht van Quooker deed Develop Inc. onderzoek waarbij centrale en decentrale warm tapwateropwekking in appartementen en grondgebonden nieuwbouw wordt vergeleken.

Download hier de samenvatting van het rapport.

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen? Schrijf uzelf in voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief